Top 10 proizvoda za ljeto

0612
Share on facebook
Share on email

Dolaskom ljeta i viših temperatura radimo selekciju viška odjeće, obuće, a tako bi trebalo biti i s kozmetičkim torbicama. Teške proizvode pospremite za zimu, a one laganijih tekstura – na sunce! Kada je riječ o beauty proizvodima, ljeti bi se svi trebali voditi načelom; manje je više. Jedini proizvod kojeg biste trebali nanositi u slojevima je dobar SPF.

U nastavku slijede moji favoriti za vruće ljetne dane:

1. Kvalitetan SPF!

Tržište je preplavljeno raznim kremama i fluidima za lice sa zaštitnim faktorom. Većini padne mrak na oči kada je vrijeme za SPF zbog već viđenog scenarija: začepljene pore, prištići radi preteških tekstura i sl. Moj favorit ljeta 2019. definitivno su dvije verzije Skintegrinog SPF-a. Jedan je Solar I za normalnu kožu, a drugi Hybrid za nas problematične masnokošce. Teksture su lagane i nekomedogene.

2. Hidratantna krema/serumska emulzija

Hidrazacija kože osim zimi, važna je ljeti. Sunce, more i vjetar vrlo često neprimjetno izvuku svu vlažnost iz kože, stoga dehidracija kože u ljetnim mjesecima nije rijetka pojava. Kako bi smo sačuvali vlažnost kože, važno ju je dubinski nahraniti. Konzumacijom nekoliko litara vode dnevno, svakako ćemo poboljšati situaciju, a ovaj Skintegrin duo zaključat će svu vlažnost u koži. Radi se o Nectaru i Hydri B.

3. Tekući puder lagane teksture

Apsolutni favorit za ljetne dane je Mac-ov Face&Body Foundation. Lagana tekstura, blago ujednačava ten, prozračan je na koži i ima prirodan glowy finish.

4. Korektor

Kako bismo sakrili neprospavane noći provedene partijajući, potreban je dobar korektor. Odaberite breksvastu nijansu sa creaseless formulom kako biste izbjegli nakupljanje u području oko očiju. Preporuka je Nars-ov Radiant Creamy Concealer.

5. Tekuća i kremasta rumenila

Tekuća i kremasta rumenila idealna su za vruće ljetne dane. Lagano utapkavanje na vrhove jagodica rezultirat će svježijim i odmornijim izgledom. Ukoliko imaju i malo shimmera u sebi: double win! Zadatak će vrhunski odraditi Nars-ov Liquid Blush.

6. Puder u kamenu

Za vrijeme ljetne sezone, puderi u kamenu dobrodošli su svakome. Sprječavaju tekuće proizvode da klize i njihovim korištenjem izbjegavamo neželjeni masni sjaj T zone. Moje preporuke za vruće ljetne dane svakako su MAC-ov Next To Nothing i MAC-ov Blot Powder Pressed za matiranje tijekom dana.

7. Bronzer

Idealan bronzer je nijansu do dvije tamniji od vašeg prirodnog tena, mat finish-a i vrlo često služi kao multi-purpose proizvod. Njime naglasite i definirajte crta lica, dobit ćete preplanuli izgled, a možete ga koristiti i kao sjenilo. Jedan od favorita također je MAC-ov Bronzing Powder.

8. Maskara

Kao jedan od ključnih proizvoda iz svakodnevne beauty rutine, maskara je ipak na vrhu. Too Faced je svojom Better Than Sex maskarom srušio sve ostale s trona. Srećom, postoji i vodootporna verzija za vruće ljetne dane.

9. Ruž za usne

Ljeto je idalno vrijeme za jače i upečatljivije nijanse ruževa. Relentlessly Red, Sushi Kiss, Candy YumYum i Lady Danger samo su neke od ljetnih nijansi koje se mogu naći u standardnoj MAC-ovoj kolekciji ruževa.

10. Fiksator

Najbolji način za fiksiranje šminke su fiksatori koji su transparentni i ne mijenjaju boju ni teksturu šminke. Jedan od takvih je MAC-ov Fix+. Osim u standardnoj veličini, popularni fiksator dolazi u mini verziji i raznim ljetnim mirisima, pa ga je možete nositi i u torbici.

KOMENTIRAJ